lauantai 15. maaliskuuta 2014

tokotokotokotoko!

Hiphei, koira on kohta kisavalmis!! Toivottavasti ohjaajakin ;)
Torstaina oli koulussa "ohjatut" treenit, liikkeinä nouto, paikkamakuu, ruutu ja luoksetulo.
Tässä tarkemmin liikkeiden sujumisesta:

Nouto - aika hyvä, mutta koiran kiihtyminen aiheuttaa ongelmia, jotka ovat siis kapulan pyöritteleminen suussa ja samalla kapulaan on jäänyt selkeitä hampaanjälkiä, joten pureskelu on toinen ongelma. Kolmas ongelma on kapulan tiputtelu, sitä ei tapahdu aina, mutta jos koira on jo väsynyt tai se ei keskity, alkaa se sivulle tullessaan tiputtelemaan kapulaa. Noh, nyt me jätetään taas noutotreenit vähemmälle, treenaillaan muuta sitten.

Paikkamakuu - aivan mahtava, Riemu on ymmärtänyt, ettei paikalla olossa pyöritä, haistella, eikä sieltä myöskään nousta tai lähdetä. Paikkamakuutreenin pääsi Riemu tekemään myös ruudun vapautumista odotellessa, ja hienosti pysyi, vaikka toinen koira kävi moneen kertaan juoksemassa vierestä.

Ruutu - selkeästi ymmärretty sekin, ruutuun lähdetään suoraan, joskin ollaan melkein kaikki harjoitukset tehty tähän mennessä niin, että ruudussa on pallo tai patukka, minkä Riemu hakee ruudusta. Muutamia ruutuunmenoja ja sinne pysähtymisiä ollaan tehty ilman palloakin, ja näppärä koira on juossut suoraan ruudun keskelle ja pysähtyy käskettäessä!

Luoksetulo - otettiin ihan perusluoksetuloa ensin, vauhdissa olisi parantamisen varaa, laukalla kuitenkin tulee. Päätettiin sitten vielä ottaa avoimen luoksetuloa, ja vaikka seiso-käsky on muuten ihan hallinnassa Riemulla, se paiskautui maahan heti käskyn kuullessaan. Johtuneekohan siitä, että ollaan treenattu ahkerasti maahanmenemistä jotta koira olisi kisavalmiina huhtikuussa.

Tällä hetkellä siis alo-liikkeistä kaikki muut ovat valmiita, paitsi hyppy. Pientä hienosäätöä toki on lähes kaikissa liikkeissä, mutta niitä hiotaan tässä jatkuvasti :)

Maisakin oli viikon koululla mukana, ja hyvin onnellinen mummo pääsee tänään takaisin isän luokse. Mummelikin pääsi treenaamaan torstaina, vähän luoksetuloa ja paikalla oloa. Lenkkeiltiin paljon, ja Maisakin jaksoi reippaasti olla mukana pitkillä lenkeillä.

Ja tosiaan, jottei ihan tokoiluksi mene, niin Riemuhan pääsi keskiviikkona hienoon 9 kuukauden ikään, joten näyttelyitäkin voisi ehkä miettiä. Tosin ne onkin jo mietitty, labradorierkkarit(2x) ja noutajaerkkari kesällä, jos vaan ilmot ei mene ohi ja saadaan kyydit :)

Luokan kanssahan me järjestetään mätsäri opistolla 12.4., mainos siitä on edellisessä postauksessa, ja edelleen toistan, mainoksessa on virheitä, mätsärissä ei ole seropi-luokkaa, ja sponsoreihin lisätty Pro Aeris Oy.
Ja jos meidän mätsäriin sattuu eksymään, niin siellä siis palkitaan kauimpaa saapunut, vanhin koira ja nuorin esittäjä. Lisäksi sijoittujille on luvassa isot pystit! Kaikille sijoittujille on tiedossa mahtavia palkintoja, kannattaa tulla!!

Paikanpäällä pääsee myös tutustumaan erilaisiin koirayrittäjiin, ja esim. pallopaimennukseen!

Tässä vielä muutama kuva viikon ajalta, Maisasta ei seisotuskuvia kovan tuulen vuoksi, samojedi Bonita on koulukaverin koira, ja ehkäpä myös tulevaisuuden handlattava: