Image Map

keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Vähiin käy, ennenkuin loppuu

Pennut täyttävät perjantaina jo 6 viikkoa. Meidän yhteinen aika alkaa siis käymään vähiin, mutta me todellakin nautitaan tästä viimeisestä vajaasta parista viikosta mitä meillä on jäljellä!
Luovutuspäivä on 26.6., joten saadaan viettää juhannuskin näiden palleroiden kanssa :)

Mastiffeja vai labradoreja? Kuvassa lilapantainen tyttö, kantaa lempinimeä Riikka

Päivät koostuu pitkälti siivoamisesta, ja pentujen(sekä tietenkin Majan, ja Riemun) kanssa touhuamisesta.
Aamut meillä alkaa normaalisti klo 9-10 välillä siivouksella ja aamuruokinnalla. Hyvän sään sattuessa mennään ulos ruokailemaan ja hengailemaan, kovalla sateella pysytellään pentujen kanssa sisällä.
Ruokinnan ja ulkoilun jälkeen pennut vetää sikeitä, ja minäpä jatkan siivoamisella ja pyykinpesulla. Pyykinpesukone käy meillä normaalioloissa ehkä pari kolme kertaa viikossa, tällä hetkellä se käy sen pari kolme kertaa päivässä. Astianpesukone käy sitäkin useammin, jotta pentujen kupit on jokaiseen ruokailuun puhtaana.Raivo-Raisa

Iltapäivästä on taas ruokinnan ja ulkoilun aika, Ulkoiluruokintoihin menee pentujen kuljetuksineen yms yleensä 1-1,5h. Tosta ajasta syömiseen menee 15-20min ja toiset 15-20min leikkimiseen ja hääräämiseen, loput pentujen kuljetteluun ulos ja sisälle.
Ulkoilun jälkeen taas nukutaan hetki, ja sitten taas mennään. Ennen kolmatta ruokaa ja yleensä sen yhteydessä tapahtuvaa ulkoilua meillä on yleensä järjetön kaaos, kun kaikki pennut juoksee ja riehuu. Yhdeksän purevan, murisevan ja kiljuvan pennun kantobokseihin lastaaminen ei oo ihan niin helppoa.

Rento-Reiska

Viimeinen ruokailu on yleensä klo 23 aikaan, ulkoilman lämpötilasta riippuen joko sisällä tai ulkona.
Kerrostalokaksio ja 9 pentua ei välttämättä ole se kaikista parhain yhdistelmä, mutta meillä tää homma on toiminut yllättävän hyvin. Jonkun verran ollaan jouduttu järjestelemään kämppää uusiksi, ja siirrettiin pentulaatikkokin, että saatiin pennuille ja isoille koirille enemmän, ja helpommin rajattavissa olevaa tilaa.
Ulkoilut me hoidetaan taloyhtiön nurmialueella(tosin nykyään pennut saa käydä vapaammin myös kivetyksellä tutkimassa) tai tuossa tien toisella puolella olevalla isommalla nurmialueella.
Ekan viikon ajan kaikki pennut pysy hyvin sillä alueella, minkä aina ajattelikin, että riittää, mutta nykyään niitä saa hakea juosten pitkin pihaa.

Faneja näillä pennuilla on meidän keskeisten ulkoilupaikkojen myötä tullut, ja meidät varmasti huomataan :D

Riemukin tuli viikko sitten vihdoin kotiin, ja nyt täältä ei puutu enää mitään <3

Riemu&Maja sekä kaikki pennut

Siinä on koira, joka vielä puoli vuotta sitten murisi ja irvisteli pennuille


<3

Pennuillahan on siis tunnisteena eri väriset pannat, ja tähän väliin voisikin heittää pantojen värit ja meillä keksityt lempinimet. Huomenna iltapäivällä sirutuksen ja eläinlääkärin tarkastuksen yhteydessä selviää pentujen lopulliset nimet.
Tämähän on siis R-pentue, joten nimet alkaa sen mukaisesti kaikki ärrällä :)

Vaaleansininen panta, keltainen uros - Renkonen
Sininen panta, musta uros - Rami
Punainen panta, musta uros - Raol
Vihreä panta, musta uros - Romeo
Musta panta, keltainen uros - Rane
Beige panta, musta uros - Reiska
Vaaleanpunainen panta, keltainen narttu - Ruusu
Keltainen panta, keltainen narttu - Raisa
Lila panta, keltainen narttu - Riikka


Poliisit totesivat pennut viime perjantaina oikein hyvin käyttäytyviksi kavereiksi

Hyvin tasaista porukkaa, luonteet on kaikilla todella samantyyppiset. Ruusu on ainakin tähän mennessä se rauhallisin ja helpoin, kun  muut taas riehuvat senkin edestä. Rohkeita ja reippaita niin sisällä, kuin ulkonakin.
Ens viikolla oliskin sitten edessä uusia paikkoja, mitä luultavimmin käydään ainakin Vantaan MopoSportissa vierailemassa, katsotaan mitä muuta keksitään.

Viime lauantaina 10.6. oli Opaskoirakoulun avoimet ovet ja oltiin porukalla siellä näytillä, pentujen lisäksi siis myös Maja ja Riemu olivat mukana. Pennuille taisi olla hurjan jännä kokemus, ja niistä ei kovin aktiivista seurattavaa ollut, kun ne ensimmäisen ulkoilun jälkeen vain nukkuivat.
Onneksi sentään Riemu-setä ja Maja varastivat shown, ja hauskuuttivat pennunkatselijoita omilla riehumisillaan. Alla olevat kuvat avoimilta ovilta.

Huomenna luvassa ulkoilua, ja käydään pentujen kanssa tutustumassa kaikuvaan rappukäytävään sekä meidän talon (onneksi suht rauhalliseen) parkkihalliin.
Juhannusta me vietetään Röykässä, kun faija lähtee mökille, niin me mennään pentujen kanssa pitämään talo pystyssä(lue, kaatamaan talo).

Jospa sitä ehtisi vielä kerran päivittelemään tänne, ennen pentujen luovutusta. Kovin paljon aikaa tämmösille koneella istumisille ei kyllä näiden kanssa suoda, on sen verran menevää sakkia täällä.

Pennut pääsevät myös parvekkeelle, ja toi hylly on ilmeisesti mitä mainioin nukkumapaikka!

Ps. Bannerille yritän myös tehdä tässä lähiaikoina jotain, jotta saataisiin blogi taas eloon!