Image Map

torstai 4. toukokuuta 2017

Majan pentukuulumisia ja muuta höpinää

Palataan jonkun verran ajassa taaksepäin, ja kerrataan muutaman viime viikon tapahtumia!
Majan siemennyksen jälkeen asiat ovat sujuneet kohtalaisen hyvin. Valitettavasti Majan ruokaa jouduttiin pariin otteeseen vaihtamaan, mutta tällä hetkellä tilanne ruokinnan osalta näyttää hyvältä.

Majan pentuprojekti on mulle koulusta yksi kurssi, hyvinvoinnin tuottaminen eläinten avulla. Näytön teen toukokuun lopulla Opaskoirakoululla. Suunnittelin pitäväni 1-2 hoitoperheelle yksityistunnin, jossa opeteltaisiin opaskoirille hyödyllisiä temppuja.

Majan kauniin ilmeen on ikuistanut valokuvaaja Krista Riitinki

Maikkis on myös mitä ilmeisimmin kotiutunut hyvin, ja nykyään ne ovatkin Riemun kanssa erottamattomat. Onhan ne kuin yö ja päivä, mutta silti molemmat niin ihania! Maisan poismenon jälkeen ei Riemu oo paljon muista koirista välittänyt. Tai joo, kyllähän se tykkää tutuista koirista ja leikkii yms niiden kanssa, mutta Majan kanssa on erilaista. Riemu viihtyy pitkiäkin aikoja hyvin pienessä tilassa Maikun kanssa, nuoleskelee sen korvia ja naamaa. Se pystyy jopa nukkumaan ihan Majan vieressä!

Söpöläisten yhteiskuvan on ottanut Krista Riitinki

Riemu palkittiin maaliskuussa Impivaaran Hallit ry:n vuoden 2016 tokokoirana. Aika hieno saavutus, vaikka itse sanonkin ;)


Riemun kanssa käytiin myös extempore-tokokokeessa vappuviikonloppuna, lauantaina 29.4. Tuloksena AVO2 pistein 253,5. Suoritus oli oikeen mukava, ja tyyliltään Riemumainen. Ruutu meni odotettua paremmin, kahdella käskyllä ruutuun, mutta lopulta Riemu sekoitti seis- ja back-käskyt ja meni siis istumaan ruutuun. Merkin kiertoon en juuri ehtinyt sitä valmistella, joten siitä ei sitten pisteitä herunut, kun Riemulla petti itseluottamus parin metrin päässä ohjaajasta.

Maanantaina 1.5. Impivaaran Hallit ry järjesti mätsärin, ja tottakai omaa yhdistystä piti käydä tukemassa. Riemu osallistui makkaransyöntikilpailuun sekä mätsäriin. Makkaransyönti(eikä muunkaan ruuan) ei oo koskaan ollut Riemulle mikään ykkösprioriteetti, joten se taisi vetää pohja-ajan hitaampaan päähän(omistankohan labradoria ollenkaan?! :D). Mätsärin puolella käytös oli todella hyvää, ja kehässä heiluteltiin jopa häntää. Siskon esittämänä Riemu sai kehästä punaisen nauhan, muttei sijoittunut.
Niin, ja käytiinhän me esittelemässä tokoa myös samaisessa mätsärissä. Oikein hienot suoritukset ja aina yhtä Riemumainen meininki!

Riemu makkaransyöntikilpailussa
 Kuva: Sari Lötjönen


Mätsärin tuloksena PUN-

Majan lämpöjä on tässä pikkuhiljaa mittailtu, ja viime yönä lämpö lähti laskuun, ja tällä hetkellä vain odotellaan. Mitenkään erityisen rauhaton Maikkis ei ole, mutta vähän petailee ja välillä läähättelee.
Röntgenissä se kävi viime viikolla, ja pentujen lukumäärästä on arvauskisa. Tänne lopullinen lukumäärä tulee vasta sitten, kun Opaskoirakoulu on itse julkistanut asian ensin.

Valitettavasti Riemu lähti toissa päivänä hoitoon, se on nyt ensin muutaman päivän faijan luona Röykässä, ja huomenna lähtee kasvattajatädin matkaan. Sunnuntaina on luvassa Savitaipaleen näyttely, jännittää kovasti, vaikken ite pääse edes Riemua viemään. Näyttelyn jälkeen Riemun matka jatkuu Paltamoon Helin kanssa. Iso kiitos Heli, että huolehdit Riemusta <3


Näihin kuviin ja tunnelmiin, toivottavasti seuraavassa postauksessa on iloisia perheuutisia!