Image Map

perjantai 10. lokakuuta 2014

Viikonlopun reenilöisiä ja pieneläimiä

Mennäämpäs suoraan asiaan, lauantaina käytiin kentällä treenailemassa. Mentiin fillarilla sinne ja takasin kotiin :)
Kentällä Riemun kanssa treenailtiin hiukkasen jääviä, maahanmenot ja seisomiset olivat hienoja! Myös metallia, hyppynoutoa ja ruutua kokeiltiin. Kaikki sujuivat hienosti, ilman ylimääräistä sähläämistä, paitsi ruutu, kun R luuli tietävänsä etukäteen mitä pitää tehdä :D
Okei, hyppynoudossakin oli vähän toivomisen varaa, pari kertaa kolauteltiin estettä.

Treenien päätteeksi pallonheittoa koirille, ja sen aikana tehdyt hypyt ja loikat lisättynä esteen kolautteluun taisivatkin taas aiheuttaa Riemulle toiseen etujalkaan turvotusta ja kuumotusta. "Vammasta" johtuen kotimatka kesti hieman normaalia pidempään, mutta kotiin päästiin silti! :D

Maanantaina alkoikin sitten koulunpuolesta pieneläinviikko! Luvassa oli siis pieneläinten, kuten lintujen, kanien, jyrsijöiden, kalojen yms. hoitamista.
Joka päivä on oppinut jotain uutta, ja esim. aluksi hieman pelottavat isot linnutkin ovat jo tulleet tutuiksi, eikä niitä tarvitse enää jännittää.

Aamutyöt ovat helppoja; kaikille eläimille uudet ruuat(+tuoreruuat/leivät tmv) ja vesien vaihto. Lisäksi viiriäisiltä pitää kerätä mahdolliset munat pois. Iltapäivällä jatketaan siivoilusta ja muista enemmän aikaa vievistä asioista :)

Erityisesti ulkokanit, pieni valkoinen hiiri sekä degu ovat lähellä sydäntä, seurallisuutensa vuoksi!
Kanien hoitamisesta on kyllä valitettavasti myös "haittaa", koska Onnin menetyksen jälkeen kanikuume on taas tullut, ja oma pieni pitkäkorva kelpaisi!
Viikonloppuna(lauantaina) olisi luvassa käärmeen ruokintaa!

Torstaina äiti haki ensin mut koululta asuntolasta ja sen jälkeen nokka kääntyi kohti Röykkää, ja käytiin hakemassa Riemu, ja suunnattiin treeneihin. Meidän osalta treenit eivät sujuneet ihan niinkuin olisin toivonut, R oli vaisun oloinen, ja sen tekemisestä puuttui into. Luoksetulot onnistuivat siitä huolimatta hienosti, otettiin ilman loppuperusasentoja, pelkkiä vauhtiluoksetuloja ja suoraan leluun kiinni.
Treenattiin myös liikkeestä istumista, se meni ihan penkin alle jatkuvasti. Peruuttamista kokeiltiin myös, siinä onnistuttiin aika hienosti!
Selkeästi huomaa, että Riemuun vaikuttaa todella paljon meidän erossa oleminen, koska nytkin se oli joutunut olemaan maanantaista saakka kotona, kun itse olin koulun asuntolassa pieneläinviikon vuoksi. Vielä pari päivää, ja sen jälkeen viikko täysin Riemun kanssa! <3

Viikon uurastamisen ja monenmonen aikaisen aamuherätyksen jälkeen me lähdetään Riemun kanssa Ristijärvelle, Riemun kasvattajan Helin luokse! Ja eipähän tule tylsää ja yksinäistä junamatkaa, koska päästään Minnan kyydillä!
Maanantaiaamuna tiemme käykin siis ensin Hyvinkäältä Tuusulaan, ja siitä jatkamme Minnan kanssa matkaa :)

Viikon verran me siellä viihdytään, ja toivottavasti jotain kuvatuksiakin tiedossa. Suunnitelmissa olisi käydä tutustumassa Kainuun ammattiopistoon(ei siitä sen enempää), sekä päästä uuden kouluttajan koulutukseen. Toivottavasti saadaan nyt vinkkejä tulevaisuuden treenejä varten, sekä palkkaamista varten :)