Image Map

maanantai 4. elokuuta 2014

Opiskelua, näyttelyä, näyttelyä, opiskelua ja näyttelyä

Siitä on siis meidän seuraavat 2 viikkoa tehty, opiskelemisesta ja näyttelyistä. Ja tietenkin tokoilusta ja matkustelusta :D

Nyt, vielä pari päivää lomaa, sen jälkeen pari päivää opiskelemista, uudessa koulussa! Ja koulunahan toimii keskiviikosta lähtien Kauppalankadun Hyria, linjana lähihoitaja :)
Perjantaina onkin sitten WDS, ja sinne esittämään snautseria ja bokseria! Lauantaina luvassa collieiden open show kera Rillan ja Tepon :)

Sunnuntaina toivottavasti vapaapäivä, ja maanantaina jälleen kouluun!
Perjantai pitääkin sitten jo myös toiselta kouluviikolta anoa vapaaksi, sillä (näillä näkymin) torstai-iltana lähdetään yöjunalla Kajaaniin, ja siitä Ristijärvelle, mennään siis Riemun kanssa Ristijärven ryhmänäyttelyyn ja samalla käydään moikkaamassa kasvattajaa ja (Riemun)sukulaisia! :)
Näyttelyn aikataulut tulivat, ja tuomarina toimii siis Helin Kasuk-Tenson.
labradorinnoutaja349:00
- pennut 2, urokset 12, nartut 20

Järjestelemistä vielä riittää ton Ristijärven reissun kanssa, mutta se nyt on ainakin varmaa että sinne mennään!

Yogin kanssa ollaan myös edistytty! Hihnassa kävely alkaa muistuttaa jotain muutakin kuin puolikuollutta höyryjunaa :D Se osaa siis nykyään jopa kävellä rauhallisesti hihnassa, pysyy hyvin metsässä irti ja tulee luokse. Toisten koirien ohituksissa on silti vielä toivomisen varaa.
Tällä hetkellä ohitukset tapahtuvat meillä niin, että kiinnitetään koiran huomio, pysähdytään tien reunaan, koira istumaan, ja jatkuvalla kehumisella ja puhumisella sekä namituksella koiran huomio pysyy ohjaajassa. Välillä saatetaan vilkuilla muita koiria, mutta ilman rähjäämistä ja vetämistä!

Ohituksiin on toivottavasti myös tulossa myöhemmin toinen keino, mikä edistäisi lenkillä liikkumista; patukka. Tällä hetkellä patukan kanssa ollaan täysin alkutekijöissä, sitä opetellaan vasta ottamaan suuhun, mutta eiköhän me tästä selvitä!

Toisaalta taas kotona Yogi edelleen jatkaa Riemun alistamista ja sen päälle hyökkimistä. Ja päälle hyökkiminen tapahtuu siis yleensä tilanteissa, jossa on ruokaa/nameja, leluja tai huomiota ihmisiltä.
Tätä ollaan yritetty saada loppumaan laumasta eristämisellä, ja tällä hetkellä ainakin se näkyy toimivan hyvin, koska aiemmin Y oli eristettynä montamonta kertaa päivässä, parin päivän aikana vain muutaman kerran, ja hyökkiminen/irvistely/murina on saatu rauhoittumaan.

Ja lauantainahan me käytiin muuten mätsärissä Hyvinkäällä Rillan ja Riemun kanssa, Riemu PUN-, siskot L&K- ja L&K4 :)

Nyt me siis jatkellaan lomia ja käydään aktiivisesti treenaamassa, Uudenmaan piirinmestaruus tokoilut on nimittäin tiedossa 20.9 Askolassa! Ja ensi viikolla alkaa ilmo pariin kokeeseen, johon yritän meille saada paikkaa! :)