Image Map

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Totista treeniä!

Ennenkuin mennään treenaamiseen, onnitellaan ensin vaarikoiraa, Ottoa, joka hienosti täytti 12 vuotta perjantaina 31.1! :) Otto oli kotona saanut synttärikakkua, ja päässyt pitkälle lenkille metsään :)

Ja nyt asiaan. Riemun kanssa ollaan treenattu ja treenattu, ja vielä vähän treenattu. Ollaan treenattu taippareita varten ja tottakai tulevia tokokokeita varten.

Maanantaina otettiin ruutua, luoksetuloa ja seuraamista. Riemun mielestä ruudussa on tarkoitus pallon sijasta noutaa ruutumerkit :/ Onneksi luoksetulo ja seuraaminen sujuvat kovin mallikkaasti, eikä niissä ole ongelmia tai korjattavaa. Seuraamisessa treenaillaan vielä peruskäännöksiä ja juosten seuraamista.
Loppuviikko onkin mennyt tosiaan seuraamisen ja liikkeestä seisomisen treenaamisessa. Seisominen alkaa olemaan hyvällä mallilla myös :) Hieman vielä paikalla seisomista kun harjoitellaan, niin sekin liike on kasassa!

Riemun kanssa on jostain syystä aina niin hauskaa treenata. En tiedä mikä siinä iskee, onko se koiran pelottomuus uusissakin liikkeissä lähteä aina vaan kokeilemaan, vai sen iloinen asenne pelkästään jo olemiseen :D Riemu kestää treenien aikana lukemattomia toistoja samoista liikkeistä, kunhan vain sopivin väliajoin pääsee hakemaan palloa.

Taippareita varten ollaan harjoiteltu vain damien kanssa, eli muutamia dameja heitellään sopivalle alueelle ja niitä sitten etsimään. Suunnat alkavat olemaan pikkuhiljaa hyvin hanskassa, ja nyt koira ei enää huku vastakkaiselle suunnalle käden osoittamasta. Riemun intoa lannistaa noutotehtävissä hieman se, jos sen menon joutuu katkaisemaan ja aloittamaan alusta. Siitä huolimatta se lähtee etsimään uudelleen, hieman hidastellen kylläkin.

Ehkä me joskus jotain opitaan ;) Laitoin eilen Kennelliiton nuorten koirien tokoringin vastaavalle s. postia, ja toivottavasti saamme jonkinlaista vastausta sieltä, jos vaikka pääsisimme rinkiin mukaan :)

Loppukevennykseksi kuvat Onnista, veli lähetti ihania kuvia kotoota! :) Siitä on tullut koko luppa, vaikka se näytti kovin epätodennäköiseltä Onnin tullessa meille. Ja siis Onnillahan on sama "kasvattaja" kuin Riemulla :D