tiistai 3. syyskuuta 2013

Viikonlopun rientoja ja alkuviikon tunnelmia

Nyt on taas ollu vähän taukoa kirjottelemisessa, joten alotetaan perjantaista :)

c) Jenni Pitkänen

Perjantaina sain ryhmänohjaajalta luvan ottaa Luke sunnuntaista lähtien mukaan kouluun, mikä ilahdutti ensinnäkin itseä, mutta myös äitiä ja kavereita. (Ja tietysti Riemua, koska nyt sille oli tulossa kaveri, jonka vieressä voi nukkua yöt.)
Koulupäivän jälkeen meitä Riemun kanssa tultiin hakemaan, ja pääsimme lähtemään kotiin. Kotona Riemu heti keksi, että Maisa on nyt sen uhri, ja loppujen lopuksi Riemu reippaana poikana juoksi olohuoneen pöytää ympäri, kun Maisa makasi pöydän alla muristen :D

Lauantaina oli aikainen herätys, koska lähdettiin Rajamäkeen, Rajamäen kyläpäiville. Matkalle mukana lähtivät Luke ja Riemu. Päivän aikana ehdittiin monenlaista, koirat juoksivat nurmikentällä vapaana(lue Riemu juoksi Luken perässä purren samalla Luken korvia ja kaulaa), ihmiset tulivat moikkailemaan ja tutustumaan pentuun ja vaariin, ja sainpa itse myös parin kaverin kanssa "sovittua" keväisten erimielisyyksien jälkeen. Päivän jälkeen, voin sanoa rehellisesti, että ensimmäisen kerran tän parin viikon aikana minkä Riemu on meillä ollut, se oli niin väsynyt, että ruokailemaankin se piti herättää illalla ihan kunnolla. 

Sunnuntaina ei tehtykkään mitään ihmeellistä, iltapäivällä lähdettiin ajelemaan kohti opistoa taas ja tällä kertaa siis Lukekin pääsi mukaan. Illalla opistolla ollessamme lähdettiin Jennin kanssa lenkille metsään, ja koirat juoksentelivat omaa tahtiaan mukana, ja juostiin me itsekkin, kun alotettiin tämmönen kuntoiluohjelma :D

Maanantaina oli koirailutuntejakin pari, ja koirat saivat olla mukana. Illalla lähdettiin taas metsään ja tällä kertaa juostiin Jennin kanssa pidempi matka, Luken tullessa rauhallista ravia perässä ja Riemun roikkuessa jatkuvasti lahkeissa. Koitappa siinä nyt juosta tai kävellä kun joku tommonen takiainen roikkuu naskaleillaan lahkeessa.

c) Jenni Pitkänen

Vielä en ole siis keksinyt millä saisin sen väsymään, koska vaikka aivotyöskentelyä on joka päivä, ja muiden koirien kanssa peuhaamista jne, se ei vaan väsy.. Iltaisin kun nukkumaan pitäs mennä, Riemu alottaa lelujen paiskomisen pitkin huonetta ja hyppii Luken ja mun päälle.. Muita kivoja juttuja mitä se on keksinyt täällä koulussa ollessaan; se juo jatkuvasti, jos vettä on tarjolla, se ei siis juo vain sen verran kun "normaali" koira, vaan se juo koko ajan. Esimerkkinä tämän päiväinen, kun tarjosin koirille vettä, ensin Luke juo sen verran mitä halusi, sitten oli Riemun vuoro.. Se joi ensin kupin tyhjäksi, täytin sen uudellee, ja Riemu jatkoi juomistaan, jossain vaiheessa se istui alas ja nuoleskeli huuliaan ja taas jatkoi juomistaan. Kun kupissa oli parin desin verran vettä jäljellä, Riemu aloitti. Se hyppäsi etujalat edellä kuppiin ja alkoi kaivaa kuppia, loiskuttaen siis kaikki vedet pitkin poikin lattioita..

Eli tälläista siis meillä tähän mennessä, Riemulla ei siis tosiaankaan ole rajaa omasta mielestään missään asiassa, ja se ei ehkä ole ihan samaa mieltä vesikupissa uimisesta kuin minä..